Hibás bizonyítvány cseréje

A vizsgázónak abban az esetben van módja hibás bizonyítványát kijavíttatni, ha nyelvvizsga bizonyítványa/i 1 évnél (12 hónapnál) nem régebben lettek kiállítva.

Az ECL Nyelvvizsga rendszer minden sikeres vizsgázójának kiállít nemzetközi bizonyítványt, emellé az akkreditált nyelvekből (angol, német, magyar, mint idegen nyelv) az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ kiállítja az államilag elismert bizonyítványt is.

Az OH Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ az államilag elismert bizonyítványt csak abban az esetben gyártatja újra, ha a hiba a vizsgázó nevében van (ez alól kivétel ha pl. a második keresztnév hiányzik). Minden más esetben ún. hatósági igazolást állít ki az OH NYAK, amelyben helyesbíti a téves adatot. Az OH NYAK elérhetőségeit ld. www.nyak.hu.

A nemzetközi bizonyítványt az ECL Vizsgaközpont minden hiba esetén újragyártja.

Az újragyártás díja (az fizeti, aki a téves adatot adatbázisunkban rögzítette – vizsgahely, vizsgázó ill. ECL Vizsgaközpont):

 • az államilag elismert és a nemzetközi bizonyítvány újragyártása esetén 5000.-Ft
 • csak az államilag elismert bizonyítvány újragyártása esetén 3000.-Ft
 • csak a nemzetközi bizonyítvány újragyártása esetén 2000.-Ft

Hibás bizonyítvány cseréjének részletei ill. menete az ECL Vizsgaközpontnál:

 • a hibás bizonyítvány(ok) cseréjét az erre rendszeresített nyomtatványon lehet kérni, mely itt letölthető
 • a hibás dokumentum(ok)at a kérelemmel együtt el kell juttatni az ECL Vizsgaközpontba, postacímünk: PTE Idegen Nyelvi Központ, 7633 Pécs, Damjanich u. 30. II. emelet (e-mail cím: ecl@inyt.pte.hu, tel: 72/501-500/22176)
 • a hibajavítás folyamatát csak akkor tudjuk elindítani, amikor kézhez kaptuk az eredeti (hibás) dokumentum(ok)at, valamint szükség esetén az eljárás díjának befizetéséről az igazolást
 • a szükség esetén fizetendő díj befizethető a PTE által kibocsátott sárga csekken – ez beszerezhető az ECL vizsgahelyeken, valamint a díj átutalással is fizethető
 • az átutaláshoz szükséges adatok a következők:
  Számlatulajdonos számlaszáma: 10024003-00282716-00000000
  Számlatulajdonos neve: Pécsi Tudományegyetem
  Közlemény: 150057 ECL hibás bizonyítvány
 • a nemzetközi bizonyítványt az ECL Vizsgaközpont újra kinyomtatja, valamint intézkedik az OH Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központnál lehetőség esetén az államilag elismert bizonyítvány újragyártása érdekében, ill. ha újragyártás nem lehetséges, a hatósági igazolás ügyében;
 • az ECL Vizsgaközpont az újragyártott nemzetközi bizonyítványt, ill. az OH NYAK által újragyártott államilag elismert bizonyítványt (ill. hatósági igazolást) együtt juttatja el a vizsgázónak.
loading
loading