A nemzetközi ECL nyelvvizsga bizonyítványok honosítása

A Magyarországon akkreditált vizsganyelvekből (angol, magyar és német nyelvből) a magyarországi vizsgahelyeken vizsgázók nemzetközi és államilag elismert bizonyítványt is kapnak. Ezekben az esetekben honosításra nincs szükség.

Az angol, magyar és német nyelvből külföldön szerzett nyelvvizsga bizonyítványt honosítatni kell, amennyiben a vizsgázó ezt Magyarországon (pl. felvételi eljárás keretén belül) szeretné elismertetni.

A nem akkreditált nyelvekből (bolgár, cseh, francia, héber, horvát, lengyel, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák) Magyarországon vagy külföldön megszerzett ECL nemzetközi bizonyítvány a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület 2006. október 10-én kelt állásfoglalása alapján külön vizsga letétele nélkül honosítható.

A honosítási eljárás kérelemre indul, melyet az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ címére kell beküldeni (1363 Budapest, Pf.112.) a nemzetközi bizonyítvány hiteles másolatával, valamint a honosítási eljárás díjának az OH-NYAK számlájára történt befizetésének igazolásával együtt.

További információ:https://nyak.oh.gov.hu/doc/honositas/honositas_nyelv.asp

loading
loading