COVID-19

2021.03.29.

A Magyar Közlöny 51. számában megjelent a 143/2021 és a 144/2021. (III. 27.) Korm. rendelet a védelmi intézkedésekről. Ennek értelmében 2021. április 9-től személyes megjelenést igénylő nyelvvizsgát szervezni csak abban az esetben lehetséges, amennyiben a kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadása megtörtént.

A fentiek értelmében az áprilisra tervezett ECL nyelvvizsgát egy későbbi – egyelőre ismeretlen – időpontra helyezzük át. Egyúttal szeretnénk biztosítani arról, hogy a vizsgákat az első lehetséges időpontban, lehetőség szerint még áprilisban szeretnénk megtartani. A vizsga új időpontjáról legkésőbb 10 nappal a vizsga előtt értesítjük. Amennyiben már kapott volna értesítőt az eredeti időpontra vonatkozóan, kérjük, azt hagyja figyelmen kívül.

Jelentkezése érvényes, amennyiben befizette a vizsgadíjat, és elküldte az igazolás(oka)t a vizsgahelyre. A befizetett vizsgadíj nem vész el! Az érvényes jelentkezéssel rendelkezőknek további teendőjük nincs, a regisztráció automatikusan az új időpontra is érvényes.


Információ nem Magyarországon vizsgázók számára! Külföldön, ahol lehet, megszervezik a vizsgát. Kérjük, érdeklődjön az adott vizsgahelyünkön, ahova jelentkezett!

További információkért, kérjük, fokozottan figyeljék honlapunkat és Facebook oldalunkat.

2021.03.26.
Tájékoztatás az áprilisi vizsgákról

A járványüggyel összefüggő kormányzati intézkedések miatt sajnos egyre bizonytalanabb, hogy az áprilisi vizsgákat az eredeti időpontban tudjuk megtartani.

A legújabb kormányrendelet, valamint az Oktatási Hivatal és az ITM jogi állásfoglalását követően előreláthatóan jövő hét elején tudunk konkrét döntést hozni az áprilisi vizsga sorsáról.

Ha későbbre kell halasztanunk a vizsgákat, akkor amint a járványügyi helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, azonnal kiírjuk az új időpontot, melyről legkésőbb 2 héttel a vizsga előtt e-mail-ben tájékoztatjuk majd a vizsgázókat. További információkért, kérjük, fokozottan figyeljék honlapunkat és Facebook oldalunkat!

2020.06.18.

A 2020.06.05-06-i vizsgaidőszak további menetrendje
(magyarországi vizsgahelyen tett vizsga esetén)

NEM AKKREDITÁLT NYELVEK (francia, horvát, lengyel, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák) eredményközlése: 2020. június 22.

Azoknak a vizsgázóinknak, akik francia, horvát, lengyel, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelvből sikeres vizsgát tettek, nemzetközi bizonyítványt állítunk ki, melyet még honosíttatni szükséges ahhoz, hogy a magyarországi felvételi eljárásban elfogadják.

A honosítási eljárásról bővebben az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhatnak:
https://nyak.oh.gov.hu/doc/honositas/honositas_nyelv.asp

Felhívjuk vizsgázóink figyelmét, hogy a honosítási eljárás ügyintézési határideje 8 naptári nap, melybe a postázás nem számít bele. Azoknak a vizsgázóknak, akiknek az idei felvételi eljáráshoz van szüksége a nyelvvizsgára, javasoljuk, hogy tekintettel az idő rövidségére a honosításhoz lehetőség szerint a személyes ügyintézési módot válasszák.

A honosítási eljáráshoz szükséges nemzetközi bizonyítványok, illetve a róluk kiállított hiteles másolatok postára adása: 2020. június 23-24.

Minden érintett vizsgázót kérünk, hogy ellenőrizze a jelentkezéskor megadott, adatbázisunkban szereplő postázási címét és jelezze nekünk, amennyiben az módosításra vagy kiegészítésre szorul.

A fenti nyelvekből komplex vizsgára jelentkezett, de csak sikeres részvizsgát tett vizsgázóink számára is van lehetőség arra, hogy hozzájussanak részbizonyítványukhoz. Ehhez arra van szükség, hogy a Vizsgaközpontnak írt e-mailben (ecl@inyk.pte.hu) lemondjanak a felülvizsgálati jogukról. Ezt követően tudjuk postázni számukra a dokumentumokat.

 ANGOL és NÉMET nyelvvizsgák eredményközlése: 2020. június 29.

A felvételi eljárásban szükséges igazolások kiállításáról:

Az ECL Vizsgaközpont néhány napja értesült arról, hogy a sikeres vizsgák után járó többletpontokat a felvételi eljárásban kizárólag a bizonyítványszám ismeretében lehet érvényesíteni. A június 5-6-i vizsga esetében a bizonyítványok száma és maguk a bizonyítványok a gyorsított értékelési eljárás ellenére is csupán legkorábban július 8-án állnak a Vizsgaközpont rendelkezésére. Annak érdekében, hogy a sikeres vizsgázóink a nyelvvizsgáért járó többletpontokat megszerezhessék, igazolás kiállítása helyett a Vizsgaközpont július 8-án előreláthatóan 15 órától kezdődően elérhetővé teszi az államilag elismert bizonyítvány szkennelt képét (pdf formátumban) minden sikeres komplex vagy részvizsgát tett vizsgázó számára a Vizsgázói oldalon.

KÜLFÖLDI VIZSGAHELYEN BÁRMELY NYELVBŐL tett vizsga esetén a bizonyítványokat honosíttatni szükséges, amennyiben a magyarországi felvételi eljárásban kívánja azt felhasználni. A külföldi bizonyítványok vizsgahelyre történő postázására július második hetében kerülhet sor.

Megértésüket köszönjük!

 

2020.05.20.

A hétvégén megjelent kormányrendeletet követően kialakult azon magyarországi vizsgahelyek végleges listája, ahol megszervezésre kerül június elején az eredetileg áprilisra tervezett nyelvvizsga. Az aktuális lista itt található.

Az új időpont: 2020. június 5. (A2, B1, C1 szint) és június 6. (B2 szint). A beszédkészség vizsgákra június 5. és 13. között kerülhet sor. Minden áprilisi vizsgázónkat értesítettük e-mailben a technikai részletekről.

Akiknek jelen helyzetben nem lesz lehetősége vizsgázni, annak jelentkezése természetesen érvényes marad, így a soron következő vizsgaidőszakban biztosított lesz számukra is a részvételi lehetőség: angol és német nyelvből várhatóan 2020 októberében, más nyelvekből 2020 decemberében. A vizsgabeosztások folyamatban vannak a vizsgahelyeken, új jelentkezéseket már nem tudunk fogadni.

2020.05.12.

A 2020 áprilisában a járványügyi helyzet miatt elmaradt ECL nyelvvizsga új időpontja: 2020. június 5. (A2, B1, C1 szint) és június 6. (B2 szint). A szóbeli vizsgákra június 5. és 13. között kerülhet sor.

Sajnos csak azon vizsgahelyek érvényes regisztrációval rendelkező vizsgázóinak tudjuk biztosítani a lehetőséget, ahol adottak a megszervezés körülményei, és ezt az érvényben lévő jogszabályok is megengedik a számukra.

A június 5-6-i vizsgát megszervező magyarországi vizsgahelyek listája itt található. Amennyiben az országhatáron kívül jelentkezett vizsgára, kérjük, közvetlenül a vizsgahellyel vegye fel a kapcsolatot.

A listában nem szereplő vizsgahelyeknek jelen helyzetben sajnos nem áll módjukban megszervezni a vizsgát a fenti időpontban, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a járványügyi helyzet és rendeletek alakulásának függvényében 1 héten belül még történhet változás.

Minden áprilisi vizsgázónkat (aki érvényes regisztrációval rendelkezik, tehát a befizetést is igazolta a vizsgahely felé) értesítjük e-mailben annak megfelelően, hogy van-e lehetősége a júniusi vizsgán részt venni, vagy nincs. A járványügyi helyzetre való tekintettel elsősorban azok részvételére számítunk, akiknek az idei felvételi eljárásához (vagy egyéb határidős kötelezettség miatt) van szükségük a nyelvvizsgára. Vizsga-áthelyezésekre sajnos nincs lehetőség, a járványügyi biztonsági intézkedések így is nagy kapacitásbeli terheket rónak a vizsgát megszervező vizsgahelyekre.

Akiknek jelen helyzetben nem lesz lehetősége vizsgázni, annak jelentkezése természetesen érvényes marad, így a soron következő vizsgaidőszakban biztosított lesz számukra is a részvételi lehetőség: angol és német nyelvből várhatóan 2020 októberében, más nyelvekből 2020 decemberében.

Új jelentkezőket indokolt esetben (felvételi, vagy egyéb határidős kötelezettség miatt) regisztrálhatnak a vizsgahelyek, de ezzel kapcsolatban a választott vizsgahellyel kell felvenni a kapcsolatot május 18-ig. Értelemszerűen csak azokat a vizsgahelyeket érdemes keresni, akik a fenti táblázatban szerepelnek.

2020.04.21.

A kormány által meghatározott érettségi időponthoz igazodva május utolsó hetében tervezünk lehetőséget biztosítani az eredetileg áprilisi vizsgánkra bejelentkezett vizsgázóinknak. Az ehhez szükséges engedélyekre várunk, és amint azokat megkapjuk, itt ismét olvashatóak lesznek a konkrét tudnivalók.  Azt javasoljuk, hogy elsősorban azok éljenek ezzel a várható lehetőséggel, akiknek az idei felvételi eljárás miatt van szükségük a többletpontokra. A többi kedves jelentkezőnk számára egy járványügyi szempontból előreláthatóan biztonságosabb következő időpontban biztosítjuk a vizsgalehetőséget.

Köszönjük!

2020.04.14. A 2019/2020-as tanévben szerzett részvizsgáért is jár a többletpont az idei felvételin!

A 2020.04.10-én kihirdetett kormányrendelet értelmében a 2019/2020-as tanévben megszerzett írásbeli vagy szóbeli részvizsga bizonyítvány idén azzal az előnnyel jár, hogy ezekért is a komplex vizsgáért járó többletpontot számítják be a felvételi eljárás során (középfokú nyelvvizsgáért 28, felsőfokúért 40 pont jár).

Ez a rendelkezés kedvező azoknak is, akik az eredetileg áprilisra tervezett komplex nyelvvizsgán esetleg csak az egyik részvizsgát teljesítik sikeresen.

Hangsúlyozzuk, hogy az eredetileg áprilisra tervezett vizsgát azonnal megtartjuk, amint a járványügyi helyzet, a kormány intézkedései, és az egészségügyi szempontokat figyelembe véve fennálló biztonságos szervezési lehetőségek ezt megengedik.

Vizsgaközpontunk készen áll a vizsgák megszervezésére, megtartjuk, ha kapunk rá engedélyt. Az új időpont kiírásával egyidejűleg azonnal értesíteni fogjuk minden kedves jelentkezőnket.

101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet
9.§ 4. pont
(4) Ha a nyelvvizsga megszerzésének feltételeit a nyelvvizsgázó már sikeresen teljesítette, de a nyelvvizsga-bizonyítvány még nem került kiállításra, a felsőoktatási felvételi eljárásban a nyelvvizsga-bizonyítvány helyett a nyelvvizsga központ által kiadott igazolást a felvételiző – a veszélyhelyzet megszüntetését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belüli bemutatási kötelezettség terhe mellett – felhasználhatja a felvételi követelmények teljesítésének igazolására.
A fentiek értelmében a sikeres vizsgákról elég az igazolás is a felvételihez, nem kell a nyelvvizsga-bizonyítvány, így egy legkésőbb június elején tett sikeres vizsga is beszámíttatható az idei felvételi eljárásban.
Kérjük, továbbra is fokozottan figyelje honlapunkat és Facebook oldalunkat a változások miatt.

2020.03.27. Tájékoztatás februári bizonyítványokról
Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a szokásostól eltérően egyenesen vizsgázóinknak postázzuk a februári bizonyítványokat a jelentkezéskor megadott címre, tértivevényes levélként.
A sikeres vizsgázók bizonyítványait (ha az a vizsgatípus sikerült, melyre jelentkezett) április 1-8. között adjuk postára.
Komplex vizsgára jelentkezők sikeres részvizsgája esetén április második felében lehet számítani a levélre, amennyiben nem kerül sor a postai kézbesítések korlátozására.

2020.03.17. Járványügyi helyzet miatti intézkedések
A PTE Operatív Stáb 26/2020. (III. 16.) döntése értelmében a veszélyhelyzet fennállására tekintettel, a Kormány ez irányú intézkedéseivel összhangban, határozatlan időre felfüggeszti a PTE bármilyen nyelvvizsgáztatási tevékenységét, így a vizsgákat későbbi időpontra szükséges halasztani.
A döntés értelmében az áprilisra tervezett nyelvvizsgát egységesen egy későbbi – egyelőre ismeretlen – időpontra helyezzük át. Amint a járványügyi helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, azonnal kiírjuk az új időpontot, és erről legkésőbb 2 héttel a vizsga előtt e-mail-ben tájékoztatjuk Önt.
Jelentkezése érvényes, amennyiben befizette a vizsgadíjat, és elküldte az igazolás(oka)t a vizsgahelyre. Ha ez még nem történt meg, kérjük, ezt pótolja. A befizetett vizsgadíj nem vész el! Az érvényes jelentkezéssel rendelkezőknek további teendőjük nincs, a regisztráció automatikusan az új időpontra is érvényes.
További információkért, kérjük, fokozottan figyeljék honlapunkat és Facebook oldalunkat.

2020.03.17.
Az ECL Vizsgaközpont2020. március 17-től határozatlan ideig kizárólag e-mail-en érhető el, a következő címen: ecl@inyk.pte.hu

loading
loading