Héber Nyelvi Verseny

Az ECL-Lauder Országos Héber Nyelvi Verseny az idei tanévtől kezdve két évente kerül megrendezésre. Legközelebb a 2019/20. tanév február-márciusában találkozunk. A következő tanévben a Szervezők ismét várják a felkészült diákokat a Lauderbe – az Országos Héber Nyelvi Versenyre. Olyan 6. évfolyamos vagy idősebb, középiskolás fiatalok jelentkezését várjuk, akik héber nyelvből szeretnék megszerezni a nyelvvizsgát. A verseny mintegy ECL próbavizsgának is tekinthető, mert feladatai (tartalmilag részben, nyelvtanilag és struktúrájukat tekintve teljes egészében) megegyeznek az ECL nyelvvizsga feladataival. (www.lauder.hu)

Rövid összefoglaló:

A verseny kétfordulós és teljesen nyílt (bárhonnan lehet jelentkezni): 6. évfolyamnál idősebb és még középiskolába járó diákok részére.

Kategóriák vizsgaszintek szerint (A1-B2), valamint szigorúan külön indulhatnak anyanyelvi diákok is.

  1. forduló (iskolánként) írásbeli – egy éles ECL nyelvvizsga-teszt egyszerűsített és rövidített változata

Időpont: 2020. február 10–14. között

  1. forduló szóbeli – kategóriánként az első 6–10. helyezett a Lauder Könyvtárában két vizsgáztató tanárral (beülhetnek a diákok tanárai, barátai)
    Időpont: 2020. március 22., vasárnap 10 óra

 

A díjak: Mindegyik kategória győztese (a szintjével megegyező) ingyenes ECL-vizsgalehetőséget kap. A helyezettek értékes könyvutalványokat és taneszközöket nyernek. A díjazottak ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át nyereményeiket.

A verseny meghirdetője: Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány és a Lauder Javne Iskola Iskola (a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával)

A Lauder Iskola szervezője: Temesvári Szilvia

A tesztanyagok összeállítása: Papp-Kovács Krisztina

loading
loading